Barceloneta

Zonnen, zwemmen, shoppen en lekker eten. In Barceloneta kan het allemaal, het is de place to be van Barcelona.

Het strand

Het strand van Barceloneta begint naast de haven Port Olympic en loopt helemaal door tot het W-hotel. Hier aan het strand vind je veel toeristen die genieten van de Spaanse zon. Maar je vind er ook een aantal locals die hier graag een paar vrije uurtjes doorbrengen. De zee heeft in de zomer een lekkere tempratuur en is heerlijk om in te zwemmen. Wil je afkoelen maar heb je geen zin om de zee in te gaan? Haal dan een verfrissende mojito bij één van de verkopers op het strand, of gewoon bij een beach club.
Leuk voor de vrouwen; op het strand vindt je een openair gym, hier staan een aantal fitness toestellen waar meerdere mannen in zwembroeken sit-ups en pull-ups doen.

De boulevard

De boulevard van Barceloneta is eveneens ontzettend lang. Hier vind je veel eettentjes, bars en souvenirshops. Op de boulevard kan heerlijk gegeten worden bij één van de vele restaurants. Één van deze restaurants is Cavamar. Ik kom hier zelf heel graag omdat het kleinschaliger is vergeleken met de andere restaurants. Hier kun je verschillende Catalaanse en Spaanse specialiteiten eten. De gerechten worden goed bereid en het personeel is vriendelijk en gastvrij. Het is een gezellig restaurant om met het gezin te eten, maar heeft ook iets romantisch voor een stel. Vanaf het terras kan je zon onder zien gaan in de zee.
’s Avonds is het gezellig druk op de boulevard en vanaf daar kan je de haven Port Olimpic zien, die er in het donker betoverend uitziet. Ook kent Barceloneta een bruisend nachtleven. Houd je van glitter en glamour? Dan is Barceloneta de beste plek waar je kunt uitgaan in Barcelona.

Tussen de locals

Buiten de drukke boulevard en het strand vind je een aantal rustige zij straatjes. In deze straten wonen de locals. Hier vind je een aantal kleine bars vol met locals en een bakkertje waar alleen Catalaans gesproken wordt. Wil je even ontsnappen aan de drukte of het echte Spaanse leven ervaren, dan is een bezoekje aan één van deze straatjes zeker aan te raden.

Barceloneta

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden