Bezienswaardigheden Barcelona

Heb je een stedentrip naar Barcelona geboekt maar ben je er nog niet helemaal over uit wat je nou wilt bezichtigen? Het is inderdaad lastig, er zijn zoveel verschillende leuke bezienswaardigheden in Barcelona te vinden. Bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezichtigen hebben wij voor je op een rij gezet.

Onze Barcelona bezienswaardigheden top 10!

 • Sagrada Familia

  De Sagrada familia is de bekendste kerk van Barcelona. Deze kerk is ontworpen door de Catalaanse architectuur Antonio Gaudi. Deze kerk mag je zeker niet missen tijdens je stedentrip Barcelona! Als je de torens van deze kerk beklimt heb je een adembenemend uitzicht over de stad!

Tip! Reserveer vooraf je kaarten en voorkom een lange wachtrij

 • Park Güell

  Dit prachtige park ten noorden van de stad is ontworpen door de wereldberoemde architect Gaudi. Wanneer je het park binnen loopt zal je oog gelijk vallen op de kleurrijke, keramieken salamander op de trapleuning. Deze is versierd met ‘trencadis’, deze mozaïek techniek komt veel voor in het werk van de architect en bestaat uit gebroken stukjes keramiek. Bovenaan bevindt zich een groot ovaal plein. Vanaf dit plein heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vroeger was het bedoeld als een soort theater waar alle bewoners samen kwamen, wanneer er wat te vieren was. Dit bijzondere plein wordt omringd door een kronkelende bank, die ook als balustrade dient. Ook deze is versierd met de ‘trencadis’. De kleuren die hierbij veel gebruikt zijn, zijn blauw, groen en geel die symboliseerde voor de architect hoop, geloof en liefde. In de patronen zijn verschillende dingen te herkennen zoals sterrenbeelden, bloemen, vissen en sterren.

  Zeker 1 van de bezienswaardigheden in Barcelona die je niet mag missen!

  Openingstijden Park Güell
  november tot en met februari van 09.00u tot 18.00u.
  maart en oktober van 09.00u tot 19.00u.
  april tot en met september van 09.00u tot 20.00u

  Op 25 en 26 december en 1 en 6 januari van 09.00u tot 14.00u.

  Let op! Om Park Güell te kunnen betreden moet je entreekosten betalen.

 • L’Aguàrium

  L’Aguàrium is het op één na grootste aquarium van Europa. Het aquarium is te vinden in de haven van Barcelona. Duizenden grote en kleine vissen zwemmen rond in de grote waterbassins. Ze hebben drie verschillende waterbassins, het oceaanleven, tropische wateren en de Middellandse Zee. Ze beschikken over speciale tunnels waar je door heen kan lopen en er zijn interactieve exposities. Leuk om te bezichtigen voor jong en oud!

  Het aquarium is geopend van 09.30u tot 21.00u en in juli en augustus tot 23.00u.

 • Musea FC Barcelona

  Er zijn twee soorten toegangskaarten te koop, namelijk voor het museum en het sportveld. Als je de tweede koopt kan je niet alleen naar het sportveld maar je krijgt ook een rondleiding door de kleedkamers, perskamer en de VIP-lounge. Je krijgt ook de mogelijkheid om op de spelersbank te zitten en op de beste plaatsen van het stadion. Hou ook de wedstrijden in de gaten, hoe leuk is het als je live een wedstrijd van FC barcelona mee kan maken?

  Openingstijden
  6 januari tot 18 maart van 10.00u tot 18.30
  19 maart tot 16 oktober van 09.30u tot 19.30u
  17 oktober tot 17 december van 10.00u tot 18.30u

  Let op! Op zondag is het geopend van 10.00u tot 14.30u.

 • Església del Sagrat Reinia

  Deze kerk staat op de Tibidabo, een berg in Barcelona. Het uitzicht vanaf de kerk is dan ook adembenemend! Je kijkt uit over heel Barcelona! De kerk zelf bestaat uit 2 delen, het onderste gedeelte is het oude gedeelte en wat er bovenop gebouwd is, is het nieuwe gedeelte. Er is een mogelijkheid om de top van de kerk te beklimmen, als je last van hoogtevrees hebt moet je er goed bij stilstaan dat de weg in de kerk naar boven vrij smal is. Maar eenmaal boven is het uitzicht geweldig! Bovenop de kerk kijkt het grote standbeeld van Jezus uit naar beneden over de stad Barcelona als een beschermheer. Je kan de Tibidabo vanuit Barcelona bereiken met de stadsbussen of met de Funicular del Tibidabo, dit is een kabelspoorweg waar een kabeltrein over rijdt maar je kan ook kiezen voor de Tramvia Blau, de blauwe tram. Het is natuurlijk wel afhankelijk vanaf welk punt je naar de Tibidabo vertrekt.

 • Picasso museum

  Het Picasso museum telt drie verdiepingen en er zijn meer dan 4000 kunstwerken te bezichtigen van Pablo Picasso. Dit museum is zeker een bezoek waard!

 • La Pedrera

  La Pedrera staat ook wel bekend als Casa Milà en is een van de bekendste werken van de architect Gaudí en is uitgegroeid tot een van dé symbolen van Barcelona! Het huis werd gebouwd tussen 1906 en 1912 en bestaat uit een golvende gevel aan de buitenkant, twee beschilderde binnenplaatsen en verschillende appartementen. Het dakterras geeft je een leuk uitzicht over de stad!

 • Museu d’Historia de Catalunya

  Het museum vertelt de geschiedenis van Catalonië vanaf de prehistorie tot het heden. Het ontstaan van de evolutie wordt in beeld gebracht door middel van interactieve activiteiten, objecten en nagebouwde scènes uit het verleden. Dit museum is ook leuk met kinderen, er zijn verschillende activiteiten. Ze zullen zich hier niet vervelen! Het museum ligt aan het Palau del Mar, een heel mooi gerestaureerd pakhuis bij de haven van Barcelona!

 • La Rambla

  Een leuke, bekende en populaire straat in Barcelona. De straat is ca. 1200 meter lang. Het is vooral een voetgangersgebied en ligt in het hartje van Barcelona. Door toeristen wordt La Rambla vooral gezien als herkenningspunt. Hier is ook Barcelona Miró te vinden. De beroemde schilder Joan Miró heeft een deel van de Ramblas gecreëerd! Veel mensen die door La Rambla lopen, lopen dagelijks over zijn kunstwerken heen zonder dat ze het weten.

 • Parc Zoològic de Barcelona

  Parc Zoològic de Barcelona is de dierentuin in Barcelona. Hij ging voor het eerst in 1892 open, is 13 hectare groot en bevat in totaal 7500 dieren. Zeker een bezoekje waard!

 

Heb jij nog een leuke tip voor een bezienswaardigheid die je echt niet mag missen in Barcelona?

Deel dit bericht!

Tags: , , , , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden