Festa Major de Gràcia

Het is zeker geen straf als je tussen 15 en 21 augustus in Barcelona bent. In deze periode wordt namelijk het grootste wijkfeest van Barcelona gehouden in de wijk Gràcia. Festa Major de Gràcia is een uitbundig feest met muziek, parades en diverse activiteiten voor jong en oud.

De officiële opening wordt gehouden op 14 augustus om 19.00u bij het plein Plaça de la Vila, de dag erna start het feest in de ochtend en gaat door tot in de late uurtjes.

De straten

Het hoogtepunt van het feest zijn de prachtige versierde straten. De buurtbewoners doen er alles aan om winnaar te worden van de mooiste straat. Elke straat kiest zijn eigen thema, dat maakt het alleen al leuk om tijdens Festa Major de Gràcia door de wijk heen te wandelen. Halverwege de week wordt de winnaar bekend gemaakt op het plein Vila de Gràcia.

Parades

De hele week door worden er diverse parades gehouden met veel muziek en mooie kostuums. Zeker de moeite waard om naar te kijken. Een zeer speciale parade is de vuuroptocht, de Correfoc. Deze optocht staat geheel in het teken van vuur met prachtige shows. Let wel op want het vuur kan weleens alle kanten opspringen!


Verder staat het feest vooral in het teken van leuke optredens en veel kraampjes met handgemaakte souvenirs en lekker eten en drinken.

Ook zal je de zogenoemde ‘castellers’ veel tegenkomen. Dit zijn torens gebouwd van mensen, een typisch Catalaanse traditie. En de ‘sardanes’, een typisch Catalaanse dans.

De festiviteiten en concerten zullen doordeweeks eindigen om 02.00u en op vrijdag gaat het door tot 03.30u.

Hoe kom je er?

Vanaf het centrum is het ongeveer 20 minuutjes lopen naar de wijk Gràcia. Tevens kun je de metro, lijn 3 nemen en uitstappen bij het metrostation Fontana of Diagaonal.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden