Gaudi Museum

Veel mensen kennen Gaudi wel, de wereldberoemde architect van o.a. Park Güell. Zijn kunstwerken zijn over de hele wereld bekend. Niet gek dat er dan ook een Gaudi Museum in Barcelona is. Een bezoekje aan dit museum mag tijdens je citytrip Barcelona niet ontbreken.

Gaudi museum

Gaudi museum in Park Güell

In het bijzondere Park Güell ligt het Gaudi Museum. Dit museum is van 1906 tot 1925 het huis van Gaudi geweest. Vanaf het jaar dat hij wegging werd het omgedoopt tot het Gaudi Museum. Je kan hier verschillende voorwerpen en meubels bewonderen die door Gaudi ontworpen zijn.

Het Gaudi Museum heeft vier verdiepingen. Op de begane grond en de tweede verdieping kan je een verzameling van voorwerpen bewonderen. Op de derde verdieping bevindt zich de Enric Casanelles bibliotheek, die alleen op afspraak bezocht kan worden. De kelder is niet te bezichtigen.

Er zijn verschillende kamers in het museum, zoals de slaapkamer en het kantoor. Deze zijn zo ingericht dat ze herinneringen opwekken aan de tijd dat Gaudi er leefde. Ook kan je voorwerpen bezichtigen die zijn gebruikt bij het ontwerpen van andere gebouwen. Tevens vind je er smeedijzeren elementen, dit zijn de waardevolste objecten van de gehele collectie. Verder vind je er sculpturen, tekeningen en schilderijen van Gaudi.

Het Gaudi Museum was in eerste instantie rond 1906 bedoeld als modelhuis voor Park Güell. Mensen zouden dit soort huizen kunnen kopen, in totaal stonden er zestig huizen gepland voor de verkoop, maar uiteindelijk werden er maar twee verkocht. Eén van deze twee kopers was Gaudi. Dit geeft het huis nog een extra toegevoegde waarde.

→ Carrer d’Olot 7, 08227 Terrassa, Barcelona.

Openingstijden

oktober – maart van 10.00u – 18.00u
april – september van 09.00 – 20.00u
25 & 26 december en 1 & 6 januari van 10.00u – 14.00u

De kaartverkoop en de winkel sluiten 15 minuten voor sluitingstijd.

Entreekosten

De tickets voor het museum bedragen ca. € 5,50 per persoon. Je krijgt als student, gepensioneerde of kind tussen de 11 en 17 jaar korting op je ticket, je ticket bedraagt dan € 4,50 per persoon.

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden