Gratis activiteiten in Barcelona

In de loop der jaren hebben wij met onze bezoekjes aan Barcelona zoveel plekken ontdekt om lief te hebben. Wij zijn inmiddels verliefd op de stad en met deze tips voor gratis activiteiten in Barcelona hopen wij dat jullie net zoveel gaan houden van deze wereldstad!

Gratis tour

Dagelijks worden er diverse gratis tours door de stad begeleid door SANDEMANs NEW Europe. De tours worden gegeven door zelfstandige gidsen die Barcelona als hun thuis zien. Zij vertellen hun verhaal met eigen persoonlijkheid en flair. Een unieke manier om Barcelona te ontdekken. Je kunt een tour van tevoren online boeken zo ben je er zeker van dat je een plekje hebt. Ga je liever spontaan dan raden wij aan 10-15 minuutjes eerder aanwezig te zijn op de ontmoetingsplek.

De tours zijn geheel gratis maar ben je tevreden dan wordt een kleine fooi wel gewaardeerd.

Wandelen langs de Passeig Maritime

De Passeig Maritime is al jarenlang een populaire plek om te wandelen, te fietsen en om te rolschaatsen. Op een zonnige dag zie je langs de route veel mensen genieten van de zon, de verkoop van diverse handgemaakte souvenirs en je hoort de muziek van diverse straatbands.

Met een lekker koud drankje in je hand en de geluiden van de Spaanse zomer zijn er geen betere plekken om doorheen te slenteren.

Spot Gaudi’s werk

Een wandeling richting de wijk Gracia over de Passeig de Gracia. Eén van de populairste wegen in Barcelona. Dat is niet voor niets. Op deze route vind je prachtige werken van Gaudi zoals Casa Batlló en Casa Milà. Tevens liggen er tal van luxueuze Spaanse en internationale merken, een heerlijke plek om te window-shoppen.

Wij raden je aan heel vroeg op de dag te gaan of juist als de zon onder begint te gaan. Op deze manier kan je deze prachtige hoogstandjes bewonderen zonder de drukte.

Gaudi's werk

Kathedraal van Barcelona

Wij zijn het erover eens dat een bezoek aan Barcelona zonder Sagrada Familia niet compleet is. Maar er is nog een andere kathedraal die zeker de moeite waard is om te bezoeken en in tegenstelling tot de Sagrada Familia geheel gratis.

De kathedraal de la Santa Cruz y Santa Eulalia ook wel de Kathedraal van het Heilig Kruis en Sint Eulalia genoemd. Gebouwd in de 13e eeuw in prachtige gotische stijl.

Wat natuurlijk ook geheel gratis is en een bijkomend voordeel aan een stedentrip Barcelona zijn de stranden die de stad rijk is.


Is er iets wat wij hebben gemist? Laat het ons weten door middel van een reactie onder dit bericht 🙂

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden