Kerken Barcelona

Je hebt gekozen voor een stedentrip naar Barcelona, goed idee! Barcelona kent vele prachtige, unieke en historische bezienswaardigheden. Het Rooms-Katholieke geloof is zeer belangrijk in het leven van de gemiddelde Spanjaard en daarmee ook de kerk. Barcelona is dan ook een stad die rijk is aan kerken. Veelal gebouwd in de Gotische en Romaanse stijl.

De meest bekende kerk in Barcelona is weliswaar de Sagrada Familia, gelegen in de wijk Eixample. Het is dan ook bijna ondenkbaar dat je deze niet bezoekt als je in Barcelona bent. Van de buitenkant is het al een plaatje, maar wij raden je aan om dit prachtige bouwwerk ook aan de binnenkant te bezoeken. Je kan tevens de torens bezoeken, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Barcelona. Een hele klim maar zeker de moeite waard! De Sagrada Familia is sinds 1882 in aanbouw en tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet af. De verwachte einddatum voor nu is 2026. Ondanks dat is het de belangrijkste toeristische bezienswaardigheid van Barcelona.

Naast de Sagrada Familia zijn er tal van andere kerken die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je stedentrip Barcelona.

De hoogste berg in Barcelona is de Tibidabo. Op deze berg ligt de kerk Esglèsia del Sagrat Cor. Omdat deze kerk zich op grote hoogte bevindt heb je geweldig uitzicht over de hele stad Barcelona. Een van de oudste kerken van Barcelona is Sant Just i Pastor, tevens bevindt zich bij deze kerk de eerste christelijke begraafplaats van de stad. De kerk is gelegen achter Plaça de Sant Jaume. Santa Maria Reina is een kerk met een neo renaissance bouwstijl. Met een beetje geluk kan je hier tijdens je bezoek een trouwerij zien.

Om je bezoek aan een van de kerken in Barcelona uniek te maken raden wij je aan om eens een plaatselijk mis bij te wonen.


Volg ons op instagram:

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden