Kerstmarkten Barcelona

Op zoek naar een beetje warmte tijdens de koude kerstdagen in Nederland? Maar het liefst wel geheel in kerstsfeer, maak dan een stedentrip naar Barcelona. Ook hier wordt kerst volop gevierd en worden de straten prachtig versierd met duizenden lampjes.

Kerstmarkt Barcelona

Rondom de kerstdagen vinden er in Barcelona ook diverse kerstmarkten plaats. Een bezoek aan één van deze kerstmarkten mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je stedentrip.

De meest belangrijkste en drukst bezochte kerstmarkt van Barcelona is de Fira de Santa Llúcia. Deze kerstmarkt bevindt zich voor de Kathedraal in de Gotische wijk. Het is wellicht de oudste kerstmarkt van Barcelona en bestaat al meer dan 225 jaar! Het is dan ook een typisch Spaanse markt, zeer traditioneel en authentiek. De welbekende Glühwein zal je hier niet vinden! Wel de Caga Tió, een belangrijk element van de Catalaanse Kerst.

De markt bestaat uit honderden kramen met allerlei kerst gerelateerde spullen. Tevens zal je veel kramen vinden met handgemaakte producten zoals speelgoed en juwelen. Je zult hier vast en zeker een aantal leuke kerstcadeautjes scoren!

De kerstmarkt vindt in 2016 plaats van 27 november tot en met 23 december, van 10.30u – 20.30u.

Kerstmarkten Barcelona

Enkele andere kerstmarkten Barcelona

Fira de Nadal a la Sagrada Familia
Er worden dezelfde soort spulletjes verkocht als op de Fira de Santa Llúcia echter is de markt een stuk kleiner. Hierdoor is de sfeer niet hetzelfde maar vanwege de ligging aan de Sagrada Familia zeker een bezoekje waard.

Deze kerstmarkt wordt gehouden van 29 november tot en met 23 december, van 10.00u – 22.00u.

Fira de Reis a la Gran Via
Deze kerstmarkt bestaat uit ca. 300 kraampjes en is gespecialiseerd in speelgoed. De kerstmarkt vindt plaats van 19 december tot en met 5 januari. En is dagelijks open van 11.00u – 14.00u en van 17.00u – 19.00u.

Kerstmarkten Barcelona

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden