Met de auto naar Barcelona

Ondanks dat de vliegreizen Barcelona ontzettend voordelig kunnen zijn kan het zijn dat je liever met de auto naar Barcelona gaat. Het is een lange rit maar dat wil zeker niet zeggen dat het niet mogelijk is. De afstand Amsterdam Barcelona is ca. 1500 km en duurt ongeveer 14 uur.

Het voordeel als je met de auto reist is dat je onderweg veel kunt zien, je kan zelf weten hoelang je blijft en je kan eventueel verder reizen door Spanje.

Kosten

Als je ervoor kiest om met de auto naar Barcelona te gaan moet je rekening houden met de volgende kosten. Voor een middenklasse auto ben je ca. € 300,- kwijt aan benzine voor een retour Barcelona. Houd er ook rekening mee dat je op de weg naar Barcelona tol moet betalen. De kosten hiervoor zijn ca. € 175,- retour.

TIP! Niet alle loketten accepteren een Nederlandse pinpas, neem dus genoeg contant geld mee of een creditcard.

Route

Een van de snelste en meest populaire routes is de Route du Soleil. Deze route loopt door Frankrijk via Nancy, Lyon en Montpellier. Houd er rekening mee dat het tijdens de zomermaanden behoorlijk druk kan zijn en dat de reistijd hierdoor een stuk langer kan worden. Probeer de weekeinde en vóóral de zwarte zaterdagen te vermijden. Wat ook verstandig kan zijn is om een overnachting te boeken voor onderweg.

Parkeren in Barcelona

Als je met de auto naar Barcelona gaat is het handig om te weten wat de parkeermogelijkheden zijn. In ons vorige blog parkeren in Barcelona geven wij je enkele tips!

Zoek je nog een hotel voor je autoreis naar Barcelona? Op Barcelona.nl bieden wij diverse hotels met parkeergelegenheid.

Deel dit bericht!

Tags: , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden