Met het vliegtuig naar Barcelona

Vliegen naar Barcelona is ideaal en snel. Je kan vanaf veel verschillende luchthavens vertrekken. Zo kun je vliegen naar Barcelona vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel of Düsseldorf. Naast de keuze uit je vertrekluchthaven is er ook keuze uit vliegtuigmaatschappijen; KLM, Transavia, Vueling, Brussels Airlines of Air Berlin. Uiteraard zijn de mogelijkheden afhankelijk van de vertrekluchthaven.

Als je met het vliegtuig naar Barcelona gaat, vlieg je naar de internationale luchthaven El Prat te Barcelona. Deze luchthaven van Barcelona ligt op zo’n 13 kilometer van het stadscentrum. De vluchtduur vanaf bovenstaande luchthavens bedraagt ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Parkeren bij de luchthaven

Houdt bij de keuze van de vertrekluchthaven rekening met bijkomende kosten als parkeerkosten. Zorg dat je dit van tevoren geregeld hebt, ter plaatse kunnen de kosten nog flink oplopen.

Goedkoop vliegen naar Barcelona

Er zijn vele aanbieders voor vluchten naar Barcelona. Naast Barcelona El Prat zijn er nog twee andere luchthavens ‘nabij’‘ Barcelona. Te weten Barcelona Reus Airport en Girona Airport. Deze luchthavens liggen op respectievelijk 90 kilometer en 75 kilometer van Barcelona.

De kosten om met OV of taxi naar het stadscentrum van Barcelona te komen zijn vaak prijzig. Het loont daarom zeker niet altijd om op hiernaartoe te vliegen in Barcelona.

Houd hier rekening mee als je op zoek bent naar goedkope vluchten Barcelona of goedkope reizen naar Barcelona. Wil je snel en gemakkelijk naar Barcelona vliegen, dan raden wij je zeker aan voor Barcelona El Prat te kiezen.

Vliegen naar Barcelona El Prat en naar het centrum

Er zijn diverse vervoersmogelijkheden om van de luchthaven van Barcelona naar je accommodatie of het stadcentrum te reizen. Zo kun je kiezen per trein, per bus of per taxi.

Met de trein van de luchthaven naar het centrum:     

Met de trein kun je kiezen uit 3 uitstappunten: Estacio Sants, Passeig de Gracia en El Clot. De kosten zijn ongeveer € 4,- per persoon. Indien je een Barcelona Card hebt is de treinreis gratis.

Met de bus van de luchthaven naar het centrum:      

Kies voor de Aerobus, deze vertrekt vanaf terminal 1 en 2, de bus stopt bij Plaza d’Espana, Urgell, Plaza Universitat en Plaza de Catalunya.

De kosten bedragen € 6,- per persoon, voor retour betaal je ongeveer € 11,-.

Met de taxi van de luchthaven naar het centrum:     

Uiteraard kun je ook per taxi naar je accommodatie of het stadcentrum. Kosten hiervoor zijn afhankelijk van de ligging, tijdstip en drukte op de weg.

Ben je niet zo’n fan van vliegen? Lees dan eens ons blog over met de auto naar Barcelona!


Instagram

Sinds kort zijn wij ook te vinden op Instagram onder de naam GaSamen.nl
Volg ons en je blijft op de hoogte van allerlei leuke tips en handige wetenswaardigheden.

Wij vinden het natuurlijk ook ontzettend leuk om te weten hoe jij het hebt gehad, gebruik #GaSamen om jouw leukste stedentripfoto’s met ons te delen!

 

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden