Musea in Barcelona

Barcelona is natuurlijk al een kunstwerkje op zich. Op bijna elke hoek van de straat duikt wel een sprookjesachtig gebouw op. Naast de bekende musea van Dali en Gaudi is de stad rijk aan ruim 50 andere musea. Met werken die uiteenlopen van de geschiedenis van Barcelona tot hedendaagse kunst.

Als museumliefhebber kun je in Barcelona je lol wel op! Ik raad je aan om een Barcelona Card aan te schaffen. Hiermee krijg je bij diverse musea korting en bij andere zelfs gratis toegang.

Enkele leuke musea Barcelona

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Op de berg van Montjuïc is een prachtig imposant paleis gevestigd. Alleen al voor het mooie uitzicht boven aan de trap is dit paleis een bezoekje waard. Maar in dit paleis is tevens het Museu Nacional d’Art de Catalunya te vinden. In dit museum kun je de Catalaanse geschiedenis vanaf de Romeinen tot aan de Avant Garde kunst terug zien.

Een bezoek aan Museu Nacional d’Art de Catalunya kost € 12,-.

Museu Maritim

Voor iedereen die ook maar iets met scheepvaart heeft is dit museum een must! Het museum is gevestigd in een prachtig gotisch gebouw nabij de bekende Ramblas en ruikt ook écht naar de zee. Je kunt boten, modelschepen, navigatie-instrumenten, schilderijen en documenten bewonderen. Je kunt je door het museum laten leiden met behulp van een audio guide. Ook als je Barcelona bezoekt met de kinderen is dit museum een leuke trekpleister!

Een bezoek aan Museu Maritim kost € 7,-.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Als echte architectuurliefhebber moet je zeker een bezoek brengen aan het Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Tijdens het opknappen van de wijk El Raval was dit het eerste grote project. In 1995 werd dit grote glazen gebouw geopend. De collectie bevat hedendaagse kunstwerken van voornamelijk Spaanse en Catalaanse kunstenaars. Tevens heb je een prachtig uitzicht op het Plaça dels Àngels.

Een bezoek aan Museu d’Art Contemporani de Barcelona kost € 10,-.

musea Barcelona

Museu Picasso

In dit museum krijg je een goede indruk van het leven van Picasso en zijn diepe relatie met de stad Barcelona. Het museum is geopend in 1963 en herbergt een grote collectie aan werken van de kunstenaar. Het museum beschikt over verschillende zalen opgedeeld in diverse periodes uit Picasso’s leven.

Een bezoek aan Museu Picasso kost € 11,-.

Museu de la Xocolata

Ook zo gek op chocolade? Dan is dit museum zeker iets voor jou. In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van chocolade en zijn er grote chocolade beelden te bewonderen. Het water zal je in de mond lopen, maar niet getreurd! Van het entreebewijs kun je lekker snoepen. Deze is namelijk gemaakt van chocolade. Tevens kun je leuke workshops bijwonen tijdens je bezoek aan het museum, zo kan je mee doen aan een chocolade proeverij!

Een bezoek aan Museu de la Xocolata kost € 6,-.

Naast deze musea zijn er nog veel andere musea te bezoeken in Barcelona waaronder het Museu d’Historia de Catalunta, het Museu d’Historia de Barcelona, het CCB en het Fundació Joan Miró.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden