Sant Joan Barcelona

Tijdens Sant Joan wordt het begin van de zomer en de kortste nacht van het jaar gevierd. Een van de leukste feestdagen in Catalonië, met veel muziek en vuurwerk. Ben je tijdens deze nacht in Barcelona dan zal dit spektakel zeker niet aan je voorbij gaan. De officiële feestdag is 24 juni maar de vieringen zijn jaarlijks op 23 juni.

Het feest staat in het teken van 3 elementen; vuur, water en kruiden. Door de hele stad zijn er openluchtfeesten en het belangrijkste onderdeel van Sant Joan is het vuur, in de vorm van vreugdevuren en vuurwerk. Het vuurwerk knalt de lucht in tijdens de zonsondergang en het feest gaat door tot zonsopgang. Een ander typisch element voor het festival is de ‘Coca’. Een speciale cake met fruit waar de bakkerijen vol mee liggen. Samen met een koud glaasje Catalaanse Cava wordt deze cake veel genuttigd tijdens Sant Joan.

Waar moet je zijn tijdens Sant Joan?

De ‘place to be’ tijdens dit midzomernachtfeest is het strand. In de vroege avond loopt het strand van Barceloneta langzaam vol. Mensen genieten van eigen meegebrachte hapjes, cava en de muziek die te horen is vanuit de strandbarretjes. Zoek je liever een iets wat rustigere plek op dan is het leuk om de bergen in te gaan. Bij het kasteel van Montjuïc is het vuurwerk te zien over de hele stad.

Overdag worden er tentoonstellingen gehouden op verschillende pleinen in de stad. En je zult op iedere hoek van de straat feestende mensen tegenkomen. Verder zijn er geen bijzondere evenementen tijdens Sant Joan maar is het vooral gezellig samen zijn, genieten van het feest en lekker eten en drinken!

Day after..

24 juni is een officiële feestdag. Je moet er dus rekening mee houden dat de meeste winkels, bars en restaurants gesloten zijn op deze dag.

Ben je tijdens Sant Joan in Barcelona geniet dan van deze magische avond! Laat je ons weten hoe het was?

 


Instagram

Sinds kort zijn wij ook te vinden op Instagram onder de naam GaSamen.nl
Volg ons en je blijft op de hoogte van allerlei leuke tips en handige wetenswaardigheden.

Wat is jouw leukste Barcelona stedentripfoto? Gebruik #GaSamen om deze foto met ons te delen!

Deel dit bericht!

Tags: ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden