Shopping night Barcelona

Shopping night in Barcelona, een nacht waar iedere fashionista gelukkig van wordt. Heel de nacht staat in het teken van shoppen en fashion. Een evenement dat je zeker niet wilt missen.

Shopping night Barcelona

Shopping night Barcelona is begonnen in december 2010 en dit jaar wordt, op 1 december 2016, de zevende editie gevierd. Het idee is afgeleid van het internationale evenement ‘Fashion night out’, dat bedacht is door Vogue. Vogue fashion ’s night out wordt georganiseerd in september, terwijl shopping night Barcelona rond eind november wordt gevierd. Vanaf dit moment is de stad in kerststemming, met mooie kerstbomen en gezellig verlichte straten. Op deze avond is ook de opening van de kerstmarkt La fira de Santa Llucía. Een typisch Catalaanse kerstmarkt met 300 kraampjes dat al sinds 1789 bestaat.

Shopping night Barcelona

‘Cinderella for a night,
buy your shoes before midnight’

Paseo de Gracia

Shopping night Barcelona wordt georganiseerd in de bekende winkelstraat Paseo de Gracia en een aantal omliggende straten. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 25.000 shopaholics die hun hart kunnen ophalen van 20.00 tot 01.00 uur. Alle winkels hebben speciale kortingen en feestelijke evenementen. Er staan dj’s in sommige winkels, er worden hapjes en drankjes uitgedeeld en de meeste winkels geven goodiebags mee. Er worden make-overs en fotoshoots georganiseerd in cosmetica zaken en ook op straat is het een feestje. Er is live muziek en er worden optredens gegeven. Restaurants die mee doen aan shopping night Barcelona delen tapas en champagne uit. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verkeer, alle straten worden afgezet zodat het publiek overal kan lopen.

Shopping night Barcelona

Thema’s

Vanaf 2012 krijgt de winkelstraat een thema tijdens de shopping night. Thema’s die in het verleden al voorbij zijn gekomen zijn: de jaren 90 in 2015, de componisten Wagner en Verdi in 2013 en sprookjes in 2012. Het 5-jarig jubileum van shopping night Barcelona werd in 2014 groots gevierd met het thema ‘Hollywood, the golden age’. Het thema van dit jaar (2016) is Alice in Wonderland.

Combineer shopping night Barcelona met een stedentrip Barcelona.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden