Stranden van Barcelona

Combineer stad en strand van Barcelona!

Het leukste en grootste voordeel van een stedentrip naar Barcelona is dat je het kan combineren met strand. Na een dag geslenterd te hebben door de stad kan je nog even wat verkoeling op zoeken in de zee.

Barcelona heeft meerdere stranden en in totaal zijn deze stranden zo’n 5 km lang. Ieder strand van Barcelona is anders en of je nu houdt van ontspannen, watersporten of uitgaan in de hippe strandtenten. Barcelona kent het allemaal!

strand van Barcelona

St. Sebastià

Samen met Barceloneta is dit het oudste en meest traditionele strand van de stad. Zeer geliefd bij de locals. Vanwege de smalle zandstrook kan het lastig zijn hier een plekje te vinden. Het strand begint aan het eind van de Passeig Joan de Borbó en loopt over in het strand Barceloneta.

Barceloneta

Dit is het meest populaire en drukst bezochte strand van Barcelona. Vanwege de centrale ligging en de gezellige boulevard met vele strandtentjes is dit strand zeer geliefd bij zowel toeristen als de locals. Ook voor sportliefhebbers is dit strand ideaal. Er zijn volleybalvelden, een skateboard-terrein en een gym aanwezig.

Nova Icària

Dit kleinere strand ligt het dichtst bij de Olympische haven, achter de twee torens Torre Mappfre en Hotel Arts. Door de uitstekende strandtenten en bars aan de boulevard kan je hier heerlijk dineren na een dagje strand. En net als het strand van Barceloneta kunnen sportliefhebbers hun hart hier ophalen. Nova Icària is tevens zeer geliefd bij families en groepen jongeren.

Bogatell

Is iets verder gelegen vanaf het centrum en wordt hierdoor voornamelijk bezocht door de locals. Net als de andere stranden vind je hier gezellige strandtentjes en bars waar je een heerlijke cocktail kan drinken. En vanwege de ruimte kan je er makkelijk een potje voetballen of volleyballen.

Mar Bella & Nova Mar Bella

Beide stranden liggen iets verder richting het noorden en zijn beide gecreëerd voor de Olympische Spelen. Ten opzichte van de andere stranden is het hier lekker rustig. Het strand Mar Bella is voornamelijk bekend als naturistenstrand. Maar je ziet er tegenwoordig ook meer dan genoeg zwembroeken en bikini’s.

Llevant

Het laatste strand aan de kust van Barcelona. Llevant ligt een eind weg van het centrum en is hierdoor ook het rustigst van allemaal. Dus ben je toe aan heerlijke ontspanning en wil je in alle rust van het zonnetje genieten dan is dit strand een prima optie. En was je van plan je hond mee te nemen op stedentrip naar Barcelona, ook die is hier welkom!

Nog op zoek naar een leuke accommodatie aan één van deze stranden? Bekijk dan snel ons aanbod!

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden