Tapas in Barcelona

Je gaat op stedentrip naar de wereldstad Barcelona. En wat tijdens deze stedentrip natuurlijk niet mag ontbreken is het eten van heerlijke, typisch Spaanse tapas.

Wij zijn in Barcelona op zoek gegaan naar de lekkerste tapasbars, we hebben de beste tapas geproefd en het water loopt ons nu alweer in de mond.. Speciaal voor jou zetten we een aantal tapasbars op een rijtje.


  • Cervecería Catalana

De tapasbar wordt gezien als een van de beste van Barcelona. En dat beamen wij graag. Je hebt hier een ruime keuze aan tapas en ‘montaditos’, het zal nog moeilijk kiezen worden. Cervecería Catalana wordt tevens gezien als bierbar. Er worden diverse nationale en internationale bieren geserveerd. Het kan goed zijn dat je even moet wachten op een tafeltje maar heb je eenmaal een plekje weten te bemachtigen dan zal je zien dat het wachten meer dan de moeite waard is.

→ Carrer de Mallorca 236

  • Jai-Ca

Een typisch Catalaanse bar die ook zeer geliefd is bij de locals. En vanwege de ligging niet vol zit met hordes toeristen, je waant je in typisch Spaanse sferen. De tapas zijn lekker, vers en betaalbaar. Met name de visgerechten raden wij aan, de specialiteit van Jai-Ca. Erg leuk bij Jai-Ca vinden wij dat er geen menukaart is maar dat je de tapas kunt aanwijzen op de bar.

→ Calle Ginebra 13

  • Tickets & 41º

Beide bars zijn opgericht door de bekende broertjes Ferrán en Albert Adriá. Je krijgt hier zeker niet de goedkoopste tapas maar de tapas worden dan wel zeer mooi geserveerd. Bar Tickets is gebouwd als ticketoffice en reserveren is hier noodzakelijk. De bar zit elke avond vol en zonder reservering word je gegarandeerd teleurgesteld. Bar 41º is tevens een cocktailbar en een stuk toegankelijker, de keuze in tapas is iets minder groot maar zeker niet minder lekker.

→ Avinguda de Paral-lel 164

  • La Pepita

Een familiebedrijf van eigenaren Sergio en Sofia. Ooit begonnen als simpele broodjeszaak en uitgegroeid tot een populaire tapasbar. De sfeer is gezellig en het personeel is zeer vriendelijk. En natuurlijk niet onbelangrijk, de tapas zijn heerlijk. Het kan zijn dat je even moet wachten want reserveren is niet mogelijk. Maar in de tussentijd kan je al genieten van een lekkere gin-tonic.

→ Carrer de Còrsega 343

  • Golfo de Bizkaia

Hier worden de zogenoemde Pinxtos geserveerd. Een Baskische vorm van tapas. Het leuke hiervan is dat iedere Pinxtos een satéprikker bevat. Je kan zelf kiezen hoeveel en welke Pinxtos je neemt, je bewaart gewoon de prikkertjes en betaalt achteraf.

→ Carrer Virdreria 15

Missen we nog een leuke tapasbar in ons lijstje? Laat het ons weten want wij zijn zeer benieuwd waar jij de lekkerste tapas hebt gegeten in Barcelona.

Op zoek naar nog meer leuke restaurant tips? Lees ons blog restaurants in Barcelona.

Deel dit bericht!

Tags: , , ,


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden