Ontdek Barcelona vanuit de lucht met de Teleférico

Barcelona op een unieke manier ontdekken en van grote hoogtes bekijken? Dan raad ik je aan om een ritje te maken in de Teleférico. Deze comfortabele kabelbaan biedt je een uniek panoramisch uitzicht over Barcelona.

De kabelbaan is de verbinding tussen de stad en de top van de berg Montjuïc. Vanaf de top van de berg heb je werkelijk het beste uitzicht over de stad, maar tijdens de tocht zelf is het uitzicht ook al fenomenaal.

Vanuit de kabelbaan spot je de meest karakteristieke bezienswaardigheden van de stad zoals de Sagrada Familia. De totale tocht is ca. 750 meter. Je hoeft er echter niet voor te kiezen gelijk naar de top te gaan. Je kunt namelijk uitstappen op drie verschillende plekken.

Zo kun je allereerst uitstappen bij Parc Montjuïc. De hoogtepunten bij deze tussenstop zijn de musea Fundació Miró en Museu Nacional d’Art de Catalunya.

De andere twee tussenstops zijn Mirador met als hoogtepunt de botanische tuinen. En Castell met als hoogtepunt natuurlijk het kasteel. Castell is tevens het eindpunt aan de top van de berg.

Tickets voor de Teleférico

Koop je tickets gemakkelijk online of aan het loket bij de diverse tussenstops

Volwassenen retour ca. € 12,-
Volwassenen enkel ca. € 8,-
Kinderen (4-12 jaar) retour ca. € 8,80
Kinderen enkel ca. € 6,20

Openingstijden

Je kunt het hele jaar door een ritje maken in de kabelbaan, wel verschillen de openingstijden per maand.

Januari, februari, november en december van 10.00u – 18.00u
maart t/m mei en oktober van 10.00u – 19.00u
juni t/m september van 10.00u – 21.00u
De kabelbaan is op diverse manieren te bereiken. Je kunt de bus lijnen 55 en 150 nemen of de metrolijnen L2 en L3. Ook de Barcelona Bus Turístic stopt bij de halte Telefèric de Montjuic.

Deel dit bericht!

Tags:


Andere mooie steden ontdekken?

Naast Barcelona kun je voor de beste of voordeligste hotels midden in het centrum ook andere steden ontdekken!
Denk bijvoorbeeld aan: New York, Londen, Rome of ontdek al onze steden